Stichting Villa STOER
Samen Thuis Onder Eigen Regie

Hier vindt u nieuws en informatie over onze Stichting


Villa STOER

Stichting Villa STOER is een ouderinitiatief van ouders (merendeel uit Albrandswaard) van een zoon/dochter met een verstandelijke (en eventueel lichamelijke) beperking om een woning op te zetten, waar hun kinderen in de toekomst met begeleiding komen te wonen! Villa STOER wordt gevestigd in de gemeente Albrandswaard. In Villa STOER komen ongeveer 16 jong volwassenen te wonen met een verstandelijke/lichamelijke (of een combinatie van beide) beperking. Stichting Villa STOER is op 26 september 2018 opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 72693959. 

 Wilt u meer informatie? Neem contact op met Marianne Kleinjan-van Driel 
(06) 44 63 13 25 of stichtingvillastoer@gmail.com

Wellicht tot ziens! 

Groet, 

Marianne Kleinjan-van Driel, voorzitter


Onze doelstellingen en activiteiten


Onze doelstellingen en activiteiten zullen wij hier stap voor stap met u gaan delen. zodat U op de hoogte bent en blijft bij de voortgang van Stichting Villa Stoer.

Van 9 t/m 14 november Collecte van NSGK en Villa STOER:
Tijdens de collecte van NSGK komt de collectant bij u langs in Rhoon en Poortugaal. Zij hebben allen een legitimatiebewijs bij zich, vraag ernaar zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat Uw donatie op de juiste plaats terecht komt.. Wilt of kunt u niet aan de deur komen dan is er altijd de gelegenheid om u donatie online te doen via de online collectebus van Marianne Kleinjan-van Driel.     https://hetgehandicaptekind.digicollect.nl/marianne-kleinjan-van-driel  
 Ook is er de gelegenheid om rechtstreeks te betalen aan de deur met uw telefoon door middel van een QRcode die de collectant op de legitimatie bij zich draagt..
Helpt u ook dit jaar weer mee aan het bouwen van Villa STOER ?
Namens het bestuur, alle ouders en toekomstige bewoners bij voorbaat dank...
ALBRANDSWAARD - Anderhalf jaar na de start van het ouderinitiatief in Albrandswaard, genaamd Stichting Villa STOER, is weer een 'bouwsteen' toegevoegd aan het fundament. Het fundament voor de woning voor zestien jongelui met een verstandelijke en eventueel lichamelijke beperking . De figuurlijke bouw vordert gestaag.

Het bestuur van de stichting heeft gesprekken gevoerd met verschillende zorgverleners uit de regio. ASVZ staat het dichtst bij de visie van Villa STOER. Zij gaan dan ook een intentieovereenkomst met elkaar aan. Dinsdag 11 juni heeft Yolanda Rooks, afgevaardigde van ASVZ, op de oudervergadering van Villa STOER een uiteenzetting gehouden hoe een ouderinitiatief gerealiseerd wordt en wat ASVZ kan betekenen voor een ouderinitiatief. Het was een interactieve avond. Aan het eind van de avond hebben Marianne Kleinjan-van Driel, voorzitter stichting Villa STOER en Yolanda Rooks van ASVZ, de intentieovereenkomst ondertekend. ASVZ zal het bestuur van de stichting adviseren in het voortraject tot aan de realisatie van de woning. Na het betrekken van de bewoners in Villa STOER zal ASVZ de 24-uurs zorg verlenen aan de bewoners.

 Stichting Villa STOER heeft per de oprichtingsdatum de ANBI-status toegewezen gekregen!

 

In onze fotogalerij kunt u onze voortgang stap voor stap volgen